Dronning Ragnhild drakten

ragnhild1_x600ragnhild2_x600ragnhild05ragnhild03ragnhild_silverragnhild04

Rakel Lapin fra Sandnes i Rogaland har designet en ny festdrakt. «Dronning Ragnhild» – drakten leveres i blågrønt eller sort ullstoff. Motivene er fra norsk kultur og historie, sjø og land og skal i hovedsak broderes med kjedesting.

Den blågrønne fargen og broderiene langs skjørtekanten symboliserer Norges langstrakte kyst, hvor bølgene slår inn mot strand og svaberg. Motiv fra fjæra som tang, skjell og sjøstjerner har fått plass mellom bølgene.

To vikingeskip seiler sammen mellom bølgene nede på skjørtet. Det kvinnelige til venstre og det mannlige til høyre, vender mot enannen som et kjærestepar. Blomsterkransen over symboliserer portalen til fellesskapet.

Bak på ryggen av drakten er norsk historie brodert inn med Dronning Ragnhilds drøm fra Snorres saga. Dronning Ragnhild drømte at hun tok en torn ut av stakken. Da den falt til jorden vokste det opp et kjempestort tre, som syntes å dekke hele landet. Treet var blodrødt nederst, så grønt og med snøhvite greiner øverst.

Skjorten er av linog har ekstra brede mansjetter. Den er dekorert med broderi av kjedesting i den blåttgrønne fargen i drakten.

Drakten leveres med cape.

Drakten har eget sølv som er designet av Rakel Lapin.
Vikingeskipet går igjen på brystsøljen og beltespennen. Bølgene fra skjørtet dekorerer de øvrige delene til sølvet. Symbolet for tro, håp og kjærlighet er preget i løvet på søljene.